AShinyDay-άλμπουμ-φωτογραφιών
ΤΑΞΙΔΙΑ, ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ

Άλμπουμ φωτογραφιών για τα ταξίδια μας

Ανατρέχοντας σε φωτογραφίες και στιγμές από ταξίδια, ταξίδεψα ξανά! Σε αυτό το άρθρο, σας ενθαρρύνω να φτιάξετε κι εσείς τα δικά σας άλμπουμ φωτογραφιών από τα ταξίδια σας, τις εκδρομές σας, τα καλοκαίρια σας και να ανατρέχετε σε αυτά σε μια δύσκολη στιγμή(!)

AShinyDay-άλμπουμ-φωτογραφιών-scrapbook

Η ιστορία :

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αποφάσισα να φτιάξω άλμπουμς φωτογραφιών από όλα τα ταξίδια που έχω κάνει. Ο πρώτος είναι ότι είμαι παλιά-ψυχή. Μου αρέσει που έχω όλες μου τις φωτογραφίες σε σκληρούς δίσκους και online φακέλους, αλλά μου αρέσει ακόμα πιο πολύ να ξεφυλλίζω άλμπουμς και να πιάνω στα χέρια μου φωτογραφίες. Κι αν δεν ήταν μεγάλη σπατάλη χαρτιού, ίσως να φωτογράφιζα και με φιλμ ή να εκτύπωνα πολλές από τις φωτογραφίες που βγάζω. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι μου λείπουν τα ταξίδια. Μη φωνάξετε, το ξέρω ότι ζούμε σημαντικές ιστορικές στιγμές, το ξέρω ότι κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν ποτέ την ευκαιρία να ταξιδέψουν, το ξέρω ότι οι περισσότεροι τρόποι μετακίνησης είναι μη-οικολογικοί, αλλά εξακολουθώ να έχω το δικαίωμα να μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια, εντάξει; Και ναι, νοσταλγώ τις προηγούμενες χρονιές που ταξίδευα αρκετά και γνώριζα νέες πτυχές του κόσμου αλλά και του εαυτού μου. Drama queen.

Φυσικά, αντιμετωπίζουμε τις αλλαγές με ευελιξία, υπομονή και σεβασμό. Θα έρθει ο καιρός που οι συνάνθρωποί μας δε θα κινδυνεύουν, θα είναι ασφαλές να ταξιδέψουμε, και θα το κάνουμε. Και τότε, θα πάρω το δεξί μου χέρι, το Κατερινιώ, που κι αυτή είναι drama queen με τα ταξίδια σαν κι εμένα, και θα την πάω στο Τιμπουκτού.

Έφτιαξα λοιπόν άλμπουμ φωτογραφιών για κάθε μέρος που έχω επισκεφθεί. Τα καλοκαίρια τα χώρισα σε χρονολογίες γιατί…καλοκαίρια είναι! Μπορεί να πας σε παραπάνω από ένα μέρος καμιά φορά.
Μου πήρε αρκετές ημέρες να φτιάξω τα άλμπουμς κι έχω ακόμα δουλίτσα να κάνω σε κάποια από αυτά. Είναι μια διαδικασία που θέλει χρόνο, αλλά είναι πολύ απολαυστική.

Πώς έφτιαξα τα άλμπουμς φωτογραφιών για τα ταξίδια μας;

Τα υλικά που χρειάστηκα :
Η διαδικασία :
 1. Τρύπωσα στους σκληρούς δίσκους κι έκανα ένα καλό ξεσκαρτάρισμα στους φακέλους με φωτογραφίες από ταξίδια.
 2. Επέλεξα αυτές που μου φαίνονταν πιο σημαντικές ή αστείες να εκτυπωθούν και τις έβαλα σε ξεχωριστούς φακέλους ανά ταξίδι.
 3. Εκτύπωσα τις φωτογραφίες σε φωτογραφικό χαρτί στον εκτυπωτή μου.
  Έκανα το μεγαλύτερο μέρος της επιλογής κι εκτύπωσης των φωτογραφιών στις χριστουγεννιάτικες διακοπες μου, αλλά και πιο πρόσφατα. Όταν επέστρεψα στο κανονικό μου πρόγραμμα, ασχολιόμουν μία-δύο ώρες τα πρωινά, πριν ξεκινήσω να εργάζομαι. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί αν θέλετε να το κάνετε κι εσείς αυτό, έχετε δύο επιλογές. Η μία είναι να το κάνετε σε μία περίοδο που έχετε αρκετό ελεύθερο χρόνο κι η άλλη είναι να το εντάξετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα, ακόμα κι αν ασχολείστε 30 λεπτά κάθε μέρα. Μας πιέζει κάποιος να τελειώσουμε τα άλμπουμς μας σε 5 ημέρες; Δε νομίζω…
 4. Τα έβαψα με τέμπερες (ακρυλικά χρώματα)
  AShinyDay-άλμπουμ-φωτογραφιών-book
 5. Με ακρυλικούς μαρκαδόρους, σχεδίασα τα ονόματα του κάθε άλμπουμ
  AShinyDay-άλμπουμ-φωτογραφιών-travel
 6. Κι αφού τα άλμπουμς είναι έτοιμα κι οι φωτογραφίες έχουν εκτυπωθεί, ώρα για το πολύ διασκεδαστικό και χαλαρωτικό κομμάτι αυτής της διαδικασίας που είναι η…συναρμολόγηση του ταξιδιού!
 7. Χρησιμοποίησα kraft οικολογική χαρτοταινία για να κολλήσω την κάθε φωτογραφία στις σελίδες των άλμπουμς. Φυσικά, μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει κόλλα, αλλά κάπως με τρόμαζε ότι μπορεί να κάνω λάθος και να κολλήσω μια φωτογραφία στο λάθος σημείο.
 8. Σε κάθε σελίδα που κολλούσα φωτογραφίες, σημείωνα από ποιο ακριβώς σημείο του ταξιδιού είναι ή διάφορες αστείες λεπτομέρειες που θυμόμουν.

Ακόμα δεν έχω ολοκληρώσει τα άλμπουμς για όλα τα ταξίδια, κι είναι σίγουρα μια ασχολία που θα έχω τους επόμενους μήνες. Αλλά αυτό με ευχαριστεί πολύ!

AShinyDay-άλμπουμ-φωτογραφιών-2

Κι αν δεν έχω εκτυπωτή ;

Αν δεν έχετε εκτυπωτή στο σπίτι, έχω λύση :

 1. Επιλέγετε τις φωτογραφίες που θέλετε να εκτυπώσετε
 2. Τις βάζετε σε ένα USB ή ένα σκληρό δίσκο
 3. Αγοράζετε φωτογραφικό χαρτί
 4. Πάτε σε ένα τυπογραφείο/εκτυπωτικάδικο και ζητάτε να σας εκτυπώσουν τις φωτογραφίες σας στο χαρτί που θα τους δώσετε

Για όλα υπάρχει λύση!

Γιατί φωτογραφικό χαρτί;

Για να διατηρηθούν ζωντανά τα χρώματα στο πέρασμα των χρόνων. Αν εκτυπώσετε τις φωτογραφίες σας σε απλό χαρτί φωτοτυπίας, τότε είναι σίγουρο πως μετά από λίγα χρόνια, τα χρώματα θα έχουν ξεθωριάσει. Επιπλέον, παρατήρησα ότι χαρτί με χαρτί διαφέρει. Για παράδειγμα, δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένη με αυτό το φωτογραφικό χαρτί το οποίο δεν απορρόφησε ποτέ τα χρώματα της εκτύπωσης με αποτέλεσμα να αφήνω μαύρες δαχτυλιές παντού. Αντιθέτως, αυτό το χαρτί λειτούργησε μια χαρά κι είμαι πολύ ικανοποιημένη από την απορροφητικότητα του χαρτιού αλλά και την ποιότητα των χρωμάτων.

Και πώς θα εκτυπώσω μικρές φωτογραφίες για το άλμπουμ;

Υπάρχουν 2 τρόποι για να εκτυπώσουμε μικρές φωτογραφίες. Ο ένας είναι να πάρουμε φωτογραφικό χαρτί ειδικού μεγέθους, όπως αυτό. Ο δεύτερος τρόπος είναι κατά την εκτύπωση, να επιλέξουμε να εκτυπωθούν 9 φωτογραφίες σε ένα φύλλο Α4. Εγώ, έκανα και τα δύο!

AShinyDay-άλμπουμ-φωτογραφιών-folder

Τι μου προσέφερε αυτή η αργή ασχολία;
 1. Φρέσκαρα τη μνήμη μου και θυμήθηκα όμορφες κι αστείες στιγμές
 2. Χαλάρωσα. Το να καταπιάνεσαι με μία αργή και μη απαιτητική ασχολία, σε βοηθάει να χαλαρώσεις. Γνωστό πια.
 3. Οργάνωσα τα ταξίδια και τις εκδρομές μου κι έτσι δεν είναι πια σε σκόρπιους φακέλους σε σκληρούς δίσκους

Λοιπόν, τι λέτε; Σας έδωσα κίνητρο για να φτιάξετε κι εσείς τα δικά σας άλμπουμ φωτογραφιών από τα ταξίδια σας;

Μπορεί να είναι από ταξίδια στο εξωτερικό, ή τις αγαπημένες σας καλοκαιρινές διακοπές ή ακόμα και μια ημέρα γενεθλίων που θέλετε να θυμάστε για πάντα!

AShinyDay-άλμπουμ-φωτογραφιών-1

Έχεις όρεξη να πειραματιστείς με τη φωτογραφία; Πάρε ιδέες εδώ!

Η πρόταση της Αλεξάνδρας :

Ένα άλμπουμ φωτογραφιών μπορεί να είναι ένα πολύ όμορφο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε σε κάποιον! Βαλεντίνος έρχεται, για σκεφτείτε για σκεφτείτε….

Τα λέμε σύντομα,

Σχετικές δημοσιεύσεις

Τι σκέφτεσαι; Γράψε μας το σχόλιο ή την απορία σου εδώ:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.