ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ, ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ, ΦΥΤΑ, ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ

Κρεμαστό Macrame για Γλάστρες

…ή αλλιώς : Βαμβακερή θήκη από σχοινί για να κρεμάσεις τη γλάστρα σου! Ή αλλιώς… Macrame Plant Hanger!

Λατρεύω να κρεμάω διάφορες γλάστρες σε ψηλά σημεία! Αμέσως παίρνουν χρώμα διάφορες γωνίες του σπιτιού ή της βεράντας που τα έχουμε συνήθως…ξεχασμένα! Και υπάρχουν πολλοί τρόποι να κρεμάσουμε ψηλά μία γλάστρα φτιάχνοντας ένα μακραμέ από βαμβακερό σχοινί. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τον πιο εύκολο τρόπο!

Τι θα χρειαστούμε :

    
1. Βαμβακερό σπάγκο
2. Ένα ψαλίδι
3. Ένα μέτρο
4. Ένα κασπό

Πώς θα το φτιάξουμε :


Κόβουμε 10 σειρές σπάγκου μήκους ενός μέτρου (1 μ.)


Κάνουμε έναν γερό κόμπο περίπου 5 εκ. από την άκρη των σχοινιών. Αυτό θα είναι η βάση πάνω στην οποία θα “καθίσει” το κασπό μας. 


Μετράμε τη βάση του κασπό μας. Βλέπουμε ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι περίπου 16 εκατοστά.


Κάνουμε τον πρώτο μας κόμπο με δύο σχοινιά από τα 10. Υπολογίζουμε ότι ο κόμπος πρέπει να γίνει λίγο παραπάνω από το μισό της βάσης του κασπό μας. Αν η βάση λοιπόν ήταν 16 εκατοστά, κάνω τον πρώτο μου κόμπο στα 12 εκατοστά.

    
Ανά δύο σχοινιά, κάνουμε έναν κόμπο στα 12 εκατοστά. Τώρα θα πρέπει να έχουμε 5 κόμπους & 5 ζευγάρια σχοινιών. Μόλις κάνουμε την πρώτη σειρά, κάνουμε & άλλη μία πάλι ανά δύο σχοινιά, όμως αυτή τη φορά “ανάμεσα” από τα ζευγάρια της προηγούμενης σειράς (βλ. φωτογραφία) αφήνοντας περίπου 10 εκατοστά απόσταση από την πρώτη σειρά. Επαναλαμβάνουμε, μέχρι να έχουμε δημιουργήσει 3 σειρές κόμπων. Στην τρίτη σειρά, αφήνουμε ακόμα πιο μικρή απόσταση από τη δεύτερη. 

  
Ελέγχουμε αν χωράει το κασπό μας στο μακραμέ που έχουμε φτιάξει. Αφήνουμε περίπου 20 εκατοστά απόσταση από την τελευταία σειρά κόμπων & κάνουμε έναν ενιαίο γερό κόμπο.


Το κρεμαστό μας είναι σχεδόν έτοιμο, & μας μένει μόνο να κάνουμε ένα γερό δέσιμο για να μπορέσουμε να το κρεμάσουμε! Χωρίζουμε τα σχοινιά μας στα δύο, & δημιουργούμε το σχήμα που φαίνεται στην εικόνα.

  
Στη θηλιά που φτιάξαμε στο προηγούμενο βήμα, περνάμε τις αντίθετες ομάδες σχοινιών, όπως στην εικόνα. Μόλις περάσουμε αρκετές φορές & φτάσουμε στο μεγάλο κόμπο που φτιάξαμε πριν λίγο, δένουμε δύο σφιχτούς κόμπους. Κόβουμε το σχοινί που περισσεύει!

 
Το κρεμαστό μας είναι έτοιμο να το διακοσμήσουμε στο σπίτι μας ή τη βεράντα μας!

Τι λες λοιπόν; Θα το δοκιμάσεις;
Μπορείς να το κατασκευάσεις με βαμβακερό σπάγκο, ή σπάγκο από τσουβάλι, ή ακόμα & από λωρίδες κομμένες από ένα παλιό σου μακό!

Τα λέμε σύντομα,

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Τι σκέφτεσαι; Γράψε μας το σχόλιο ή την απορία σου εδώ:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.