AShinyDay-Alexandra-Diona-φυσική-περιποίηση-προσώπου
ΣΩΜΑ, ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Φυσική περιποίηση προσώπου : Μυστικά ομορφιάς

Είπε κανείς φυσική περιποίηση προσώπου; Είπε κανείς eco-friendly μακιγιάζ; 

Ε λοιπόν, τρεις ερωτήσεις λαμβάνω επί μονίμου βάσεως στο inbox μου στο Instagram :

  1. Τι προϊόντα χρησιμοποιώ για την περιποίηση του προσώπου μου
  2. Τι προϊόντα χρησιμοποιώ για το μακιγιάζ μου
  3. Αν πιστεύω τη θεωρία συνωμοσίας που λέει ότι η Avril Lavigne πέθανε κι έχει αντικατασταθεί από κλώνο

Σήμερα λέω να απαντήσω στις δύο πρώτες και ίσως πιάσουμε το θέμα της Avril Lavigne κάποια άλλη φορά!

AShinyDay-Alexandra-Diona-φυσική-περιποίηση-προσώπου-7

(ήθελα πολύ να οπτικοποιήσω αυτό το άρθρο με μια τέτοια πόζα)

Όπως ίσως έχεις καταλάβει, εγώ κι οι τοξίνες δεν τα πάμε και πολύ καλά. Όχι ότι υπάρχει άνθρωπος που θα σου πει “έχεις λίγες τοξίνες να μου δανείσεις;”, αλλά αυτές οι δηλητηριώδεις ουσίες βρίσκονται σε περισσότερα καθημερινά πράγματα από ότι θα περίμενε κανείς. Έτσι, μέσα από χρόνια έρευνας και δοκιμών, έχω αποκτήσει τα σωστά non-toxic αντανακλαστικά που προστατεύουν το πρόσωπό μου από τη μοχθηρία(!) των κοινών προϊόντων. Κάπως έτσι, κατέληξα σε ένα non-toxic και vegan skin care και makeup routine, όπως λένε και τα φιλαράκια μου στο Youtube, για το καλό :

  1. Της υγείας μου
  2. Του περιβάλλοντος
  3. Των ζώων 

Αυτή τη η φυσική ρουτίνα περιποίησης προσώπου και μακιγιάζ θα μοιραστώ σήμερα μαζί σου! Γιατί μόνο ένα καλό Toxic υπάρχει, κι αυτό είναι της Britney Spears.

Τα μυστικά ομορφιάς της Αλεξάνδρας :

AShinyDay-Alexandra-Diona-φυσική-περιποίηση-προσώπου-6

Ένιωσα πολύ σπουδαία με αυτόν τον τίτλο, αλλά στην πραγματικότητα, δεν έχω κάποια σοφία να μοιραστώ. Ωστόσο, ίσως κάτι από αυτά που κάνω (ή δεν κάνω) σου δώσουν έμπνευση να διερευνήσεις κι εσύ τις ανάγκες του σώματός σου και σε παροτρύνουν να ακούς με προσοχή τα μηνύματα που σου δίνει το δέρμα σου και ναι…η εμφάνισή σου! Σε καμία περίπτωση δε σε συμβουλεύω να δοκιμάσεις κατά γράμμα τα παρακάτω, παρά μόνο να σκεφτείς!

Σώμα που περνάει καλά κι αυτό βγαίνει προς τα έξω

Επίτρεψέ μου να σου διηγηθώ μια ιστορία. Πριν από χρόνια, όταν σπούδαζα στην Ξάνθη, είχα βρει έναν συμπαθέστατο πωλητή που έφτιαχνε τα δικά του αγνά σαπούνια. Είχαμε πιάσει την κουβέντα και βλέποντας το ενδιαφέρον μου για ένα σαπούνι με βρώμη μου εξήγησε ότι η βρώμη κάνει πολύ καλό στο δέρμα. Είδε ότι εντυπωσιάστηκα από αυτήν την πληροφορία και πρόσθεσε “Βέβαια το καλύτερο, είναι να τρως βρώμη. Ό,τι τρώμε βγαίνει στο δέρμα μας”.  Παραδεισένιες ψαλμωδίες ακούστηκαν στα μεγάφωνα του εγκεφάλου μου κι ένας καινούριος κόσμος ανοίχτηκε μπροστά μου μετά από αυτήν τη φράση. Έτσι είναι. Μπορείς να διερευνήσεις το θέμα σε άρθρα επιστημονικού περιεχομένου και βιβλία ή να το σκεφτείς με τη λογική σου.

Όταν πίνουμε πολύ νερό, είναι πιθανότερο να έχουμε ένα ενυδατωμένο δέρμα.

Όταν κάνουμε μια ισορροπημένη φυτοφαγική διατροφή, είναι πιθανότερο να έχουμε ένα καθαρό κι υγιές δέρμα.

Όταν περνάμε ημέρες στρες, είναι πιθανό να εκδηλωθεί στο δέρμα μας.

Όταν το δέρμα μας ακουμπήσει σε κάτι βρώμικο, είναι πιθανό να μολυνθεί και να βγάλουμε σπυράκια.

Όταν είμαστε κουρασμένοι, είναι πιθανό να έχουμε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.

Αν αποδεχτούμε κάποιες λογικές αλήθειες λοιπόν και κατανοήσουμε τις πραγματικές ανάγκες του δέρματός μας, η περιποίηση του προσώπου μας γίνεται πολύ πιο απλή. Ας το σκεφτούμε λογικά, είναι δυνατόν το πρόσωπο ενός ανθρώπου να χρειάζεται σέρουμ, κρέμα ημέρας, κρέμα νυκτός, κρέμα ματιών και έλαιο θρέψης; Όχι, διαμαρτύρομαι εντόνως.

Κατά τη γνώμη μου, το πρόσωπο ενός ανθρώπου χρειάζεται τα εξής πολύ σημαντικά : 

  1. Σωστή διατροφή
  2. Ενυδάτωση από μέσα προς τα έξω
  3. Καλό ύπνο

Κρατάμε λοιπόν αυτά ως βάση, και προχωράμε στα επόμενα, τα συμπληρωματικά.

Ενυδάτωση των εξωτερικών στοιβάδων του δέρματος

AShinyDay-Alexandra-Diona-φυσική-περιποίηση-προσώπου-5

Όσο νερό κι αν πίνω, οι εξωτερικές στοιβάδες του δέρματός μου χρειάζονται ενυδάτωση. Ωστόσο, δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες. Για παράδειγμα, όταν ξεραίνονται τα χείλη μου, καταλαβαίνω πως τις προηγούμενες ημέρες δεν είχα πιει πολύ νερό. Κι έτσι είναι. Φροντίζω όσο μπορώ να ακούω τα μηνύματα που μου δίνει το σώμα μου.

Πώς ενυδατώνω το πρόσωπό μου;

Εφαρμόζοντας ένα έλαιο μετά το πλύσιμο ή όποτε το νιώθω ξηρό. Έχω επιλέξει ένα συγκεκριμένο brand για την ενυδάτωση του προσώπου μου, που έχει ταιριάξει πολύ στο δέρμα μου. Εμπιστεύομαι τις προθέσεις των ανθρώπων πίσω από αυτό το brand, αφού είναι πλέον συνεργάτες μου και τους γνωρίζω προσωπικά. (not sponsored)

Γενικά, τα 3 αγαπημένα μου προϊόντα είναι τα εξής και τα χρησιμοποιώ εκ περιτροπής.

  1. Κεραλοιφή Tilia : Είναι ένα εξαιρετικό προϊόν από ένα πολύ προσεγμένο brand που κάνει με αγάπη και σεβασμό ό,τι κάνει. Πραγματικά ό,τι καλύτερο έχω δοκιμάσει. Αυτόν τον καιρό δεν το χρησιμοποιώ γιατί προσπαθώ να ελαττώσω από την καθημερινότητά μου τα παράγωγα μέλισσας. Ωστόσο οι άνθρωποι της Tilia μπορούν να σε διαβεβαιώσουν για την ποιότητα και τη βιωσιμότητα των πρώτων υλών που δουλεύουν. PLUS : έρχεται σε γυάλινο βαζάκι που μετά μπορείς να επαναχρησιμοποιήσεις.
  2. Έλαιο Tilia – Vegan : Άλλο ένα εξαιρετικό προϊόν, κι είναι αυτό που χρησιμοποιώ αυτό το διάστημα. Πρόκειται για ένα ισορροπημένο μίγμα ελαιόλαδου και αιθέριων ελαίων από βότανα. Δυστυχώς, ενώ πρόκειται για ένα υπέροχο προϊόν, έρχεται σε μια όχι και τόσο οικολογική συσκευασία. Ελπίζω να βρεθεί σύντομα εναλλακτική!

Σου φαίνονται ακριβά τα προϊόντα; Εκτός του ότι περιέχουν αληθινά αγνά υλικά, έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια. Σκέψου ότι ένα έλαιο Tilia, μου κρατάει για περισσότερο από 4 μήνες. Αν θέλεις κάτι πιο οικονομικό, αλλά φιλικό προς το σώμα και το περιβάλλον, μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ.

Καθαρισμός προσώπου

Πλένω το πρόσωπό μου κατά τη διάρκεια του μπάνιου και το πρωί. Τα πρωινά που πλένω το πρόσωπό μου, δε χρησιμοποιώ πάντα σαπούνι γιατί δε θέλω να το αφυδατώσω χωρίς λόγο. Ωστόσο, όταν πλένω το πρόσωπό μου και θέλω να καθαρίσει καλά (π.χ. μετά από μια ημέρα σε εξωτερικές δουλειές κλπ) χρησιμοποιώ αυτό το σαπούνι με ενεργό άνθρακα. Σαπουνίζω ήπια το πρόσωπό μου, το ξεβγάζω και το σκουπίζω ταμποναριστά με ένα καθαρό βαμβακερό πανί κι όχι με πετσέτα που μπορεί να δημιουργήσει μικρές εκδορές στο δέρμα μου.

Μάσκα προσώπου με άργιλο και νερό

Αρκετά τακτικά, φτιάχνω μία απλούστατη μάσκα προσώπου για βαθύ καθαρισμό του δέρματος. Τα καλοκαίρια το κάνω 1 φορά την εβδομάδα ενώ το χειμώνα πιο σπάνια. Τι είναι αυτή η μάσκα;
Σκέτη πράσινη άργιλος, που αγοράζω χύμα από ένα συνοικιακό κατάστημα, ανακατεμένη με νερό. Την απλώνω στο δέρμα μου, περιμένω για 10-15 λεπτά κι ύστερα ξεβγάζω με χλιαρό νερό.

Αυτή η μάσκα, είναι καθαρά αποτοξινωτική και απολεπιστική και αφορά μονάχα τις εξωτερικές στοιβάδες του δέρματος. Οποιαδήποτε άλλη μάσκα ενυδάτωσης, λάμψης και ανανέωσης, δεν την πιστεύω. Τι θα πει βάλε μπανάνα με μέλι στο πρόσωπο; Καλέ καλύτερα να τα φάω, στο δέρμα θα πάνε εξάλλου.

Πολύ σύντομα, θα μοιραστώ μαζί σου τι άλλο κάνω με την πράσινη άργιλο!

Με τα σπυράκια τι γίνεται;

Γενικά, έχω ένα δέρμα που όσο ευαίσθητο κι αν είναι, δε βγάζει πολλά σπυράκια. Το στρες στο σώμα μου εκφράζεται σε άλλα όργανα. Ωστόσο, ανά τακτά χρονικά διαστήματα βγάζω 1-2 σπυράκια στο πρόσωπο, σε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες. Για παράδειγμα, αυτήν την περίοδο έχω 3-4 σπυράκια κοντά στο στόμα (στο σαγόνι και χαμηλά στα μάγουλα) επειδή φιλάω διαρκώς την Μπιρμπίλω που είναι η βρωμογάτα μας και δεν κάνει ποτέ μπάνιο στον εαυτό της. Το ίδιο συμβαίνει κι όταν έρχομαι σε επαφή με σκυλάκια, που επίσης τα φιλάω πολύ και τ’αγκαλιάζω. Μπορεί και σ’αυτήν την περίπτωση να εμφανιστούν 2-3 άκακα σπυράκια.

Τι κάνω γι’αυτά τα σπυράκια; Σχεδόν τίποτα. Το πιο σημαντικό; Δεν τα καλύπτω. Μα θέλουν ν’αναπνεύσουν κι αυτά! Και τι πειράζει αν μια περίοδο έχω λίγα σπυράκια; Καθόλου δεν πειράζει.

AShinyDay-Alexandra-Diona-φυσική-περιποίηση-προσώπου-4

Ένα καλό κόλπο που έχω βρει για να ξεραίνονται τα σπυράκια, είναι η πράσινη άργιλος. Βάζω τοπικά κι αφήνω για 10-15 λεπτά. Περισσότερα γι’αυτό, πολύ σύντομα.

Μακιγιάζ :

Στην καθημερινότητά μου, χρησιμοποιώ μόνο 1 προϊόν μακιγιάζ. Είναι ένα προϊόν που εφαρμόζω στα μάγουλα και στα χείλη, γνωστό και ως tint. Έχω βρει 2 τέτοια που μου ταιριάζουν.

  1. Beetroot από το brand Ere Perez. Είναι vegan και σχετικά φιλικό στα συστατικά του. Το σκάναρα στην εφαρμογή που χρησιμοποιώ για όλα αυτά(ingred), κι ήταν safe. Η συσκευασία είναι γυάλινη με πλαστικό απλικατέρ κι έρχεται σε χάρτινο κουτάκι. Κρατάει πολύ καιρό, αφού χρειάζεται ελάχιστο για τα χείλη και τα μάγουλα. Και το καλό είναι ότι έχεις τη δυνατότητα να βάλεις λίγο, δίνοντας ένα ελαφρύ χρώμα σε μάγουλα και χείλη ή να βάλεις περισσότερο στα χείλη, επιτυγχάνοντας ένα κανονικό κόκκινο κραγιόν. Μπορείς να δεις πώς φαίνεται στα χείλη μου, στη φωτογραφία. Επίσης σημαντικό, επειδή πρόκειται για έντονο χρώμα, κρατάει πολύυυυ. Δηλαδή, μου έχει τύχει να κοιμηθώ το βράδυ, να ξυπνήσω και να έχω ακόμα το tint στα χείλη μου. Τρομακτικό;
    AShinyDay-Alexandra-Diona-φυσική-περιποίηση-προσώπου-3
  2. Sugar Plum από Juniper Seed που έρχεται σε χάρτινη βιοδιασπώμενη συσκευασία, μυρίζει υπέροχα κι είναι εντελώς φυσικό. Είναι σαφώς πιο οικολογική επιλογή από το προηγούμενο γι’αυτό έχω αρχίσει να χρησιμοποιώ κυρίως αυτό. Έχει πιο ήπια εφαρμογή, δεν κρατάει τόσο πολύ όσο το Ere Perez αλλά είναι πολύ πιο ασφαλές για το σώμα μας και για το περιβάλλον. Το αποτέλεσμα που δίνει στο δέρμα είναι πιο θερμό και χαμηλότερης έντασης, όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία μου.
    AShinyDay-Alexandra-Diona-Lip-Gloss AShinyDay-Alexandra-Diona-φυσική-περιποίηση-προσώπου-2

Εκτός από αυτά τα 2 προϊόντα που έχουν την ίδια χρήση, έχω στο ντουλάπι μου κι άλλα 2 προϊόντα τα οποία χρησιμοποιώ σχεδόν 3 φορές το χρόνο. Μία μάσκαρα κι ένα eyeliner της Ere Perez. Αυτά τα χρησιμοποιώ σπανιότατα, τύπου αν έχω κάποιο γύρισμα που ξέρω ότι θα με βάψουν με στόκο και για να τους προλάβω, φοράω τα δικά μου. Να, εδώ, φορώντας τα 4 προϊόντα μακιγιάζ που κατέχω : Tint σε μάγουλα και χείλη, μολύβι και μάσκαρα.
AShinyDay-Alexandra-Diona-φυσική-περιποίηση-προσώπου-1

Ντεμακιγιάζ

Κι γι’αυτές τις 2 φορές το χρόνο που βάζω μολύβι στα μάτια, τι κάνω για να ξεβαφτώ; Η απάντηση είναι απλή :

Επαναχρησιμοποιούμενα πανάκια + λάδι καρύδας. Κι έτσι απλά, φεύγει το μακιγιάζ!

Γενικά, αν κάνεις μια καλή έρευνα, σίγουρα θα βρεις κάτι που να ταιριάζει στο δέρμα σου και στις ανάγκες σου. Ευτυχώς, τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερα brands βρίσκουν τρόπο να ελαχιστοποιήσουν το οικολογικό τους αποτύπωμα, να βρουν λύσεις για προϊόντα πιο φυσικά και πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Εμείς, από τη μεριά μας ως καταναλωτές, είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε πόση δύναμη έχουμε κάνοντας τη σωστή επιλογή. Κι επίσης, να θυμόμαστε ότι το πρόσωπό μας δε χρειάζεται και τόσα πολλά! Τελικά, τι είναι σημαντικό να σκεφτόμαστε όταν επιλέγουμε/ψωνίζουμε προϊόντα περιποίησης για το πρόσωπό μας ή προϊόντα μακιγιάζ;

Eco-friendly tips για προϊόντα προσώπου

  1. Να αναρωτηθούμε αν το χρειαζόμαστε όντως αυτό που σκοπεύουμε ν’αγοράσουμε. Less is more κι αντίσταση σε όλους αυτούς τους πωλητές που θα βρεθούν στο δρόμο σου για να σου πούνε ότι έχεις λιπαρό Τ και χρειάζεσαι ένα συγκεκριμένο σέρουμ για τους πόρους στη μύτη που σχηματίζονται στα 27. Άσε μας χρυσή μου!
  2. Να κοιτάμε πάντα τα συστατικά του προϊόντος. Εγώ συμβουλεύομαι πάντα την εφαρμογή Ingred με την οποία σκανάρω τα συστατικά της ετικέτας κι αυτή μου εμφανίζει πόσο τοξικό είναι αυτό το προϊόν.
  3. Να κοιτάμε τη συσκευασία του προϊόντος σε συνδυασμό με την ποιότητά του. Είναι ένα προϊόν που θα κρατήσει καιρό; Είναι οικολογική η συσκευασία; Αν όχι, θα χρειαστεί να την πετάξω σε 1 εβδομάδα ή σε 2 χρόνια;
  4. Να κάνουμε μια μικρή έρευνα για το brand και για τις τακτικές που ακολουθεί σχετικά με τη βιωσιμότητα.

Ελπίζω αυτό το άρθρο να σου έδωσε έμπνευση να κάνεις τη δική σου έρευνα γύρω από αυτό το θέμα. Για εμένα, είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι τα εξής :

  1. Το υγιές δέρμα και το όμορφο πρόσωπο ξεκινάει από μέσα προς τα έξω
  2. Το δέρμα μας κι η εμφάνισή μας μπορούν να μας δώσουν μηνύματα για το τι χρειαζόμαστε
  3. Το πρόσωπό μας, όπως και το σώμα μας, έχει δικαίωμα να έχει ατέλειες

Τα λέμε σύντομα,

 

 

Διάβασε για την Οικολογική και μη τοξική περιποίηση σώματος μου εδώ!

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

2 thoughts on “Φυσική περιποίηση προσώπου : Μυστικά ομορφιάς

  1. Ο/Η Ειρήνη Λάππα λέει:

    Γεια σου Αλεξάνδρα,
    Πολύ ωραίο άρθρο, εξαιρετική προσέγγιση.
    Ερώτηση: έχεις κάποια πληροφορία για την αντηλιακή προστασία. Χρειάζεται τελικά? Και αν ναι πώς επιτυγχάνεται?
    Ευχαριστώ!

    1. Ο/Η Alexandra Diona λέει:

      Γεια σου Ειρήνη! Χαίρομαι πολύ που βρήκες ενδιαφέρον το άρθρο. Όσο για την αντηλιακή προστασία, οι ειδικοί λένε πως χρειάζεται. Αυτό δε σημαίνει πως δε μπορούμε να χρησιμοποιούμε αντηλιακά φιλικά προς το περιβάλλον και το δέρμα μας. Το δικό μου αγαπημένο είναι της Rocai και το βρίσκω στο Sapontina. Το συγκεκριμένο, είναι πολύ δυνατό αντηλιακό με πολύ καλή προστασία, αλλά είναι αρκετά παχύρευστο. Εμένα δε με ενοχλεί αυτό. Ωστόσο, στο sapontina μπορείς να ρίξεις μια ματιά γιατί έχει κι άλλα brands με αντηλιακές κρέμες πιο απαλές κι ελαφριές. Στη διάθεσή σου!

Τι σκέφτεσαι; Γράψε μας το σχόλιο ή την απορία σου εδώ:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.