TIPS

7+1 tips για καλύτερα Instagram Stories

Τα Instagram Stories φαίνεται πως είναι το απόλυτο Social-Media-Trend της εποχής. Και η αλήθεια είναι πως έχουν την πλάκα τους. Είμαι σίγουρη ότι αν ασχολείσαι κι εσύ με το Instagram, τότε σίγουρα σε ενδιαφέρει να κάνεις όμορφα stories και να βλέπεις όμορφα stories από τους φίλους σου! Σε αυτό το άρθρο, μοιράζομαι μαζί σου 7+1 τιπς για πιο όμορφα και δημιουργικά Instagram Stories.

Επιμένω με τη λέξη “όμορφα” γιατί η αλήθεια είναι πως είμαι κάπως freak με την ωραία αισθητική, τις ισορροπημένες εικόνες και τα αρμονικά χρώματα σε αυτές. Συνεπώς, θεωρώ πολύ σημαντικό να είναι και τα Instagram Stories μας όμορφα, και ελκυστικά γι’αυτούς που τα βλέπουν. Αλλιώς τι νόημα έχουν;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνουμε δημιουργικά stories και θα μπορούσα να γράφω για δύο μέρες. Ωστόσο, σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθώ με τον σχεδιασμό, τις γραμματοσειρές και τα χρώματα σε ένα Instagram Story και όχι με το ίδιο το περιεχόμενο.

Πριν ξεκινήσουμε όμως, είναι καλό να έχουμε στο μυαλό μας ότι…
 1. Χρησιμοποιούμε σωστά τα feautures που μας δίνει το Instagram. Προσπαθούμε να μην υπερβάλουμε βάζοντας emojis, GIFs, hashtags, tags, χρώματα και αρώματα σε ένα μόνο story. Οκ, μερικές φορές έχει πλάκα αυτό, αλλά αν δεν έχουμε εξασκηθεί στην υπερβολή, καλό είναι να προτιμάμε μια πιο ήσυχη οδό γι’αυτό που θέλουμε να φτιάξουμε.
 2. Συνδυάζουμε με αρετή και χάρη τα χρώματα που χρησιμοποιούμε. Προσπαθούμε να μη χρησιμοποιούμε συνδυασμούς χρωμάτων που δεν ταιριάζουν με την εικόνα ή το βίντεο που θέλουμε να ανεβάσουμε.
 3. Μοιραζόμαστε με τους φίλους μας κάτι ενδιαφέρον, κάτι αστείο, κάτι που θα θέλαμε κι εμείς να δούμε αντίστοιχα.
  Δεν είναι πάντα απαραίτητο να ανεβάζουμε την παραμικρή λεπτομέρεια της καθημερινότητάς μας, αλλά αυτό θα το αναλύσουμε σε άλλο άρθρο.

Το πιθανότερο είναι πως  γνωρίζεις τα βασικότερα εργαλεία που μας δίνει το Instagram στα Stories. Ξέρεις όμως πώς να διαλέγεις το σωστό χρώμα και πώς να γεμίζεις μια εικόνα με χρώμα; Ας δούμε πρώτα αυτές τις λεπτομέρειες…

Πώς διαλέγουμε χρώμα για την εικόνα μας ;

 1. Πατάμε το σηματάκι του πινέλου και στο κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζεται μία παλέτα χρωμάτων.
 2. Αν πατήσουμε συνεχόμενα επάνω σε αυτήν την παλέτα, τότε θα εμφανιστεί μια μεγαλύτερη παλέτα με όλα τα ενδιάμεσα χρώματα (εικόνα 2).
 3. Διαφορετικά, μπορούμε να πατήσουμε το σταγονόμετρο στην αριστερή πλευρά της παλέτας των χρωμάτων και να διαλέξουμε έτσι ένα χρώμα μέσα από την εικόνα μας. Αυτό θα μας βοηθήσει να έχουμε μια ομοιομορφία στην εικόνα.
Πώς γεμίζουμε μια εικόνα με χρώμα ;

 1. Επιλέγουμε το πινελάκι πάνω δεξιά.
 2. Διαλέγουμε το χρώμα που θέλουμε
 3. Πατάμε συνεχόμενα στην οθόνη και τότε αυτή γεμίζει με το χρώμα που διαλέξαμε.

7 tips για ομορφότερα Instagram Stories :

1. Γράμματα με σκιά :

 1. Επιλέγουμε το σηματάκι “Αα” και γράφουμε αυτό που θέλουμε.
 2.  Γράφουμε άλλη μια φορά την ίδια λέξη ή πρόταση επιλέγοντας διαφορετικό χρώμα.
 3. Τοποθετούμε τις δύο προτάσεις τη μία πάνω στην άλλη κι έτσι δημιουργούμε την εντύπωση πως η γραμματοσειρά μας έχει σκιά. Τόσο απλό!
2. Λεζάντα από comics :

 1. Επιλέγουμε το πινελάκι από τη γραμμή εργαλειών.
 2. Διαλέγουμε το άσπρο χρώμα και μεσαίο μέγεθος στο πάχος του πινέλου.
 3. Ζωγραφίζουμε έναν κύκλο, κι ένα μικρό τριγωνάκι όπως στην τρίτη εικόνα. Δε χρειάζεται να είναι τέλειο!
 4. Βάζουμε το μαύρο χρώμα στο πινέλο μας και μικραίνουμε κατά πολύ το μέγεθός του.
 5. Ζωγραφίζουμε το περίγραμμα του σχήματος που δημιουργήσαμε.
 6.  Επιλέγουμε το “Αα” από τη γραμμή εργαλειών και γράφουμε το μήνυμά μας μέσα στο πλαίσιο!
  Τόσο εύκολο! Αυτό, συνηθίζω να το κάνω όταν ανεβάζω κάποια αστεία φωτογραφία με τις γάτες μου.
3. Γράμματα Ουράνιο Τόξο :

 
Αυτό το “κόλπο” είναι από τα αγαπημένα μου! Δεν είναι τόσο εύκολο όσο τα άλλα, γιατί θέλει multitasking skills και περίπου 32 δάχτυλα για να το πετύχεις, αλλά το αποτέλεσμα είναι τέλειο! Άκου λοιπόν τι κάνουμε για να δημιουργήσουμε μία λέξη με όλα τα χρώματα της ίριδας :

 1.  Γράφουμε τη λέξη που θέλουμε. Πατάμε διπλά επάνω στο κείμενο και το επιλέγουμε-όπως στην εικόνα 1.
 2.  Πατάμε συνεχόμενα στην παλέτα των χρωμάτων για να εμφανιστούν όλα τα χρώματα. Διαλέγουμε το χρώμα που βρίσκεται πιο δεξιά από όλα, στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το μωβ.
 3. Και τώρα προσοχή : Κρατάμε και τα δύο δάχτυλα πάνω στην οθόνη. Ένα δάχτυλο από το δεξί μας χέρι πατάει την παλέτα και ένα από το αριστερό χειρίζεται τον κέρσορα στο επιλεγμένο κείμενο. Μόλις κάνουμε το κείμενό μας μωβ λοιπόν, περνάμε τον κέρσορά μας στο ακριβώς προηγούμενο γράμμα με το αριστερό δάχτυλο και μετακινούμε το δεξί μας δάχτυλο σε ένα χρώμα λίγο πιο αριστερά στην παλέτα των χρωμάτων. Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζουμε μέχρι και το τελευταίο γράμμα. Αν παρατηρήσεις τις εικόνες θα το καταλάβεις!
  Μπορούμε με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσουμε ένα Ουράνιο Τόξο στη γραμματοσειρά μας, ή να επιλέξουμε μία σταδιακή αλλαγή στις αποχρώσεις ενός ίδιου χρώματος ή ό,τι άλλο επιθυμούμε εμείς!
4. Σημεία Στίξης :


Τα σημεία στίξης μπορούν να γίνουν ο πιο εύκολος τρόπος να διακοσμήσουμε τα stories μας.
Η κάθετος ή μία παύλα, ακόμα και μία τελεία μπορούν να αξιοποιηθούν υπέροχα για το design των εικόνων μας!
 

 1.  Επιλέγουμε το “Αα” από τη γραμμή εργαλειών και γράφουμε μία τελεία στο χρώμα που θέλουμε.
 2. Τη μεγαλώνουμε τόσο πολύ, ώστε να δημιουργηθεί ένας κύκλος στο επιθυμητό μέγεθος.
 3. Γράφουμε το κείμενο που θέλουμε και το τοποθετούμε συμμετρικά επάνω στην τελεία.
 4. Γράφουμε και το υπόλοιπο κείμενο της εικόνας, διαλέγοντας χρώμα από την ίδια την εικόνα μας.
  Έτοιμο!
5. Συνδυασμός γραμματοσειρών :


Το αγαπημένο μου στα Instagram Stories που ανεβάζω είναι να συνδυάζω διαφορετικές γραμματοσειρές, πάχη και χρώματα! Στη συγκεκριμένη εικόνα, διάλεξα τρία διαφορετικά στιλ γραμματοσειρών.

 1. Για τη λέξη “Postcards” διάλεξα ένα χρώμα από την ίδια την εικόνα (εικόνα 2) και το στιλ της γραφομηχανής που μας δίνει το Instagram στα εργαλεία.
 2.  Για τη λέξη “from” διάλεξα το καλλιγραφικό στιλ και λευκό χρώμα γιατί δεν ήταν τόσο σημαντικό να φαίνεται πολύ.
 3.  Τέλος, τόνισα τη βασική λέξη της πρότασής μου που ήταν το “Italy” και διάλεξα μαύρο χρώμα και την έντονη γραμματοσειρά από τις επιλογές. Στο τέλος σχεδίασα και κάτι αφηρημένο για να ισορροπήσω τα πλήρη και τα κενά της εικόνας.

Αν συνδυάσουμε κάποια από τα παραπάνω tips που είπαμε, δηλαδή κάνουμε ένα μιξ στις γραμματοσειρές, διαλέξουμε χρώματα από την ίδια την εικόνα μας και χρησιμοποιήσουμε διάφορα σημεία στίξης σα σχεδιαστικά στοιχεία, μπορούμε να έχουμε ένα πολύ όμορφο Instagram Story. Συμφωνείς;

6. Χειρόγραφο στιλ :


Ένα αρκετά διαδεδομένο στιλ, είναι να γράφουμε με το χέρι. Δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά όταν πετυχαίνει δίνει στην εικόνα μας μια πολύ όμορφη υφή. Πώς το κάνουμε;

 1.  Επιλέγουμε το πινελάκι από τη γραμμή εργαλειών.
 2. Γράφουμε το κείμενο που θέλουμε στα χρώματα που θέλουμε. Εγώ συνήθως αυτό το κάνω με το πρώτο στιλ πινέλου που είναι το πιο λεπτό. Κι όταν δε μου πετυχαίνει το ξαναγράφω, και ξανά και ξανά και ξανά.
 3.  Διαλέγουμε ένα χρώμα από την ίδια τη φωτογραφία και γράφουμε το υπόλοιπο κείμενο με μία άλλη γραμματοσειρά για να ισορροπήσει η εικόνα μας. Έτοιμο το story μας!
7. Γόμα :

 
Το Instagram μας δίνει και ένα μικρό θαυματουργό εργαλειάκι που ελάχιστα χρησιμοποιούμε : Τη γόμα! Και η αλήθεια είναι ότι όντως τη χρησιμοποιούμε ελάχιστα, αλλά μπορούμε να την αξιοποιήσουμε για να κάνουμε ένα παιχνιδιάρικο πλαίσιο σε μία φωτογραφία μας.

 1. Επιλέγουμε την εικόνα που θέλουμε να μοιραστούμε με τους φίλους μας.
 2. Διαλέγουμε το πινελάκι από τη γραμμή εργαλειών και το χρώμα που μας αρέσει.
 3. Πατάμε συνεχόμενα επάνω στην οθόνη.
 4. Επιλέγουμε το σηματάκι της γόμας.
 5.  Ξεκινάμε να σβήνουμε στο σημείο που θέλουμε.
 6. Αν θέλουμε, δημιουργούμε ένα πλαίσιο με το λεπτό πινελάκι.
7+1. Ας αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη :

   
Το παν σε ό,τι δημιουργούμε,ακόμα κι αν αυτό είναι ένα απλό κι ασήμαντο Instagram Story, είναι να αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη! Οπότε γιατί να μη φοράει η Ορελί* ένα καπέλο για πάρτι; Ή γιατί να μη με κοιτάει το αβοκάντο με αυτό το μπλαζέ ύφος;

Άσε τη φαντασία σου ελεύθερη και αφιέρωσε 30 παραπάνω δευτερόλεπτα για να δημιουργήσεις ομορφότερες εικόνες τις οποίες θα μοιραστείς με του φίλους σου!

Τα λέμε σύντομα,

* Η Ορελί είναι η σκυλίτσα της φίλης μου της Νατάσας, κι είναι το πιο κοντινό-σε-άνθρωπο-σκυλί που έχω γνωρίσει. Δηλαδή αν κάποια μέρα μου μιλήσει και μου πει τα νέα της, δε θα μου κάνει εντύπωση.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Τι σκέφτεσαι; Γράψε μας το σχόλιο ή την απορία σου εδώ:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.