Έβαλα χάντρες σε ένα παλιό μου τζιν και έκανα το απόλυτο revamp!
Από μικρή μου άρεσε να φοράω ρούχα με χιούμορ κι απολάμβανα πολύ όταν κρέμονταν στολιδάκια από αυτά. Θυμάμαι ακόμα το αγαπημένο μου πουλόβερ : Ήταν ροζ, κι από τα μανίκια κρέμονταν πλεκτά κερασάκια. Θυμάμαι κι εκείνο το τζιν που φορούσα σε κάτι γενέθλια στην Πέμπτη δημοτικού, που είχε χάντρες στα πατζάκια. Τι εννοείς ότι αυτά σου θυμίζουν τα τελευταία fashion trends που παρακολουθείς στις quirky αναζητήσεις σου στο Instagram;
Η ιστορία :
Αν είσαι καιρό στην παρέα θα το ξέρεις ήδη κι αν είσαι καινούρι@ καιρός να το μάθεις : Μου αρέσει πολύ να μεταποιώ τα ρούχα μου και να τα εμπλουτίζω με διακοσμητικές λεπτομέρειες. Με ενθουσιάζει η ιδέα ότι πιάνω στα χέρια μου ένα βαρετό ρούχο και το κάνω εντυπωσιακό, ή τουλάχιστον πιο ενδιαφέρον. Κι απολαμβάνω πολύ όταν μπορώ να μετατρέψω ένα παλιό μου ρούχο που δε φορούσα πια, σε ένα νέο item που μπορώ να χαίρομαι στην καθημερινότητά μου.
Τα ρούχα μας, έχουν μεγάλη αξία κι είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε να τα αξιοποιούμε και να τα διατηρούμε στο χρόνο. Μερικές φορές μάλιστα, δε χρειάζεται να προσπαθήσουμε και πολύ για να το καταφέρουμε. Όπως σε αυτήν την περίπτωση, που προσέθεσα χάντρες σε ένα παλιό μου τζιν και το έκανα oh-so-sexy!
Είναι πολύ εύκολο να πειράξεις κι εσύ ένα παλιό σου τζιν με αυτόν τον τρόπο κι είμαι σίγουρη ότι θα το καταευχαριστηθείς.
Υλικά :
Ένα παλιό τζιν. Προτείνω να είναι ίσιας γραμμής και πάνω από τον αστράγαλο, για να αναδεικνύονται καλύτερα οι χάντρες
Τρέσα με χάντρες. Συνολικά θα χρειαστείς γύρω στα 60 εκατοστά τρέσας, όμως αυτό εξαρτάται από το φάρδος του τζιν που θα επιλέξεις να μεταποιήσεις. Πριν αγοράσεις την τρέσα, μπορείς να μετρήσεις το φάρδος από το πατζάκι.
Καρφίτσες για να σταθεροποιήσεις την τρέσα
Ραπτομηχανή. Αν δεν έχεις ραπτομηχανή, μπορείς να ράψεις την τρέσα στο χέρι.
Ένα ψαλίδι
Καλά όλα αυτά, και πού θα βρω τρέσα με χάντρες;
Θα είμαι ειλικρινής. Δεν είναι εύκολο, εγώ έψαξα αρκετούς μήνες μέχρι να βρω ένα μαγαζί που να τις πουλάει σε λογικές τιμές. Προτείνω να ψάξεις στα τοπικά καταστήματα που πουλάνε είδη ραπτικής κι αξεσουάρ μόδας.
Πώς να το κάνεις κι εσύ :
1 . Αφού μετρήσουμε πόση τρέσα χρειάζεται για το κάθε πατζάκι και κόψουμε τα κομμάτια, σταθεροποιούμε την τρέσα με τις καρφίτσες.
2. Ράβουμε την τρέσα στη ραπτομηχανή ή στο χέρι, φροντίζοντας να ασφαλίσουμε τις άκρες για να μην ξηλωθεί όσο το φοράμε.
3. Έτοιμο! Το φοράμε, το χαιρόμαστε και το πλένουμε κανονικά στο πλυντήριο!
Τι λες; Θα το δοκιμάσεις;
Τα λέμε σύντομα,
Keep shining bright!
Comments