Για να βρίσκεσαι εδώ, λογικά έχεις στα χέρια σου το kit κεντήματος LOVE WINS κι είσαι έτοιμ@ να ξεκινήσεις να…ζωγραφίζεις με βελόνα και κλωστή!

Αυτό το απλό σχέδιο είναι πολύ εύκολο να ολοκληρωθεί, αφού δε θα μας πάρει παραπάνω από μερικές ώρες, και μόλις το ολοκληρώσουμε θα έχουμε στον τοίχο μας μια σημαντική υπενθύμιση που θα μας δίνει δύναμη κάθε φορά που τη χρειαζόμαστε. Τουλάχιστον, αυτό σκέφτομαι εγώ όταν το κοιτάω! 

Παρακάτω, θα βρεις χρήσιμες οδηγίες που θα σε βοηθήσουν να εξασκηθείς μόν@ σου στο κέντημα, ώστε να φτιάξεις το δικό σου διακοσμητικό εργόχειρο για το σπίτι. Για να μάθεις ακόμα περισσότερα μυστικά για το κέντημα, να κατανοήσεις πλήρως την τεχνική και να εξελίξεις τις δυνατότητές σου, δεν έχεις παρά να λάβεις μέρος στο επόμενο (διαδικτυακό ή δια ζώσης) σεμινάριο κεντήματος του A Shiny Day. Μείνε συντονισμέν@ στην παρέα μας και εγγράψου στο newsletter για να το μάθεις πρώτ@.

Συμβουλή : Πριν ξεκινήσεις το κέντημα, ρίξε μια ματιά σε όλην αυτήν τη σελίδα για να είσαι προετοιμασμέν@ για τα επόμενα βήματα.

Τι λες; Ξεκινάμε το κέντημα; 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να τελαρώσουμε το ύφασμα που θα κεντήσουμε. Το παρακάτω video με οδηγίες θα σε βοηθήσει να το κάνεις σωστά :


Ύστερα, επιλέγουμε με τι κλωστές θα κεντήσουμε. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μπορούμε να χωρίσουμε την κλωστή στα 2. Οι μουλινέ κλωστές που έχεις στα χέρια σου είναι εξάκλωνες, αποτελούνται δηλαδή από 6 επιμέρους κλωστές. Αν κόψεις το κομμάτι που χρειάζεσαι και το χωρίσεις προσεκτικά στα 2, τότε θα μπορείς να δουλεύεις με λεπτότερη κλωστή κι έτσι και το κέντημά σου θα είναι πιο κομψό.      Το παρακάτω video με οδηγίες θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τι εννοώ :


Και τώρα, το καλύτερο. Ξεκινάμε το κέντημα! Στο παρακάτω video, μπορείς να δεις πώς γίνονται οι πιο δημοφιλείς βελονιές. Μπορείς να διαλέξεις εκείνες που σου φαίνονται πιο εύκολες και κατανοητές και να τις εξασκήσεις, εφαρμόζοντάς τις στο εργόχειρό σου.

Σημειώσεις από τη δασκάλα : 

  • Κάνουμε τις βελονιές μας εξωτερικά του σχεδίου. Για να σου δώσω ένα παράδειγμα, θυμάσαι που στο σχολείο μαθαίναμε να ζωγραφίζουμε μέσα από τις γραμμές; Εδώ ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Θέλουμε η βελόνα μας να τρυπάει το ύφασμα ακριβώς έξω από τη γραμμή του σχεδίου. Με αυτον τον τρόπο, καλύπτουμε το τυπωμένο σχέδιο και το εργόχειρό μας θα βγει πανέμορφο!
  • Στο συγκεκριμένο σχέδιο, εγώ κέντησα με πλακέ/σατινέ βελονιά με 3κλωνη κλωστή. Αν θέλουμε όμως, μπορούμε να κεντήσουμε μόνο το περίγραμμα των γραμμάτων, αντί να κάνουμε γέμισμα. Το περίγραμμα προτείνω να το κάνεις με σχιστή βελονιά.

Όταν ολοκληρώσεις το εργόχειρό σου, θα χαρώ πάρα μα πάρα πολύ να το δω. Μη διστάσεις να μου στείλεις στο Instagram ή στο info@ashinyday.com 🙂

Κι αν σου άρεσε η ενασχόληση με το κέντημα και θέλεις να το πας ένα βήμα παραπέρα, μπορείς να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου και σε ένα άλλο σχέδιο από το ashinyday.com ή να γραφτείς στο επόμενο workshop για να μάθεις όλα τα μυστικά της τεχνικής και να βελτιώσεις τις δεξιότητές σου.

Σε ευχαριστώ πολύ που στηρίζεις το A Shiny Day! Καλές δημιουργίες!