Για να βρίσκεσαι εδώ, λογικά έχεις στα χέρια σου το kit κεντήματος HOME κι είσαι έτοιμ@ να ξεκινήσεις να…ζωγραφίζεις με βελόνα και κλωστή!

Αυτό το σχέδιο είναι από τα αγαπημένα μου για πολλούς λόγους. Αφιέρωσα πολύ χρόνο σε αυτό το εργόχειρο, ώστε να είμαι ευχαριστημένη από τους χρωματικούς συνδυασμούς και τα στοιχεία του σχεδίου. Το ωραίο με αυτό το σχέδιο είναι ότι μπορούμε να κεντήσουμε το ακριβές σχέδιο, έτσι όπως είναι, αλλά μπορούμε και να προσθέσουμε τα δικά μας στοιχεία, ανάλογα με το τι  θα θέλαμε ή το τι φανταζόμαστε πως έχει το δωμάτιο αυτό. Για παράδειγμα εγώ πρόσθεσα το παράθυρο και 2 επιπλέον φυτά που δεν υπήρχαν στο αρχικό σχέδιο. Εσύ  τι θα προσθέσεις; 

Παρακάτω, θα βρεις χρήσιμες οδηγίες που θα σε βοηθήσουν να εξασκηθείς μόν@ σου στο κέντημα, ώστε να φτιάξεις το δικό σου διακοσμητικό εργόχειρο για το σπίτι. Για να μάθεις ακόμα περισσότερα μυστικά για το κέντημα, να κατανοήσεις πλήρως την τεχνική και να εξελίξεις τις δυνατότητές σου, δεν έχεις παρά να λάβεις μέρος στο επόμενο (διαδικτυακό ή δια ζώσης) σεμινάριο κεντήματος του A Shiny Day. Μείνε συντονισμέν@ στην παρέα μας και εγγράψου στο newsletter για να το μάθεις πρώτ@.

Συμβουλή : Πριν ξεκινήσεις το κέντημα, ρίξε μια ματιά σε όλην αυτήν τη σελίδα για να είσαι προετοιμασμέν@ για τα επόμενα βήματα.

Τι λες; Ξεκινάμε το κέντημα; 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να τελαρώσουμε το ύφασμα που θα κεντήσουμε. Το παρακάτω video με οδηγίες θα σε βοηθήσει να το κάνεις σωστά :


Ύστερα, επιλέγουμε με τι κλωστές θα κεντήσουμε. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μπορούμε να χωρίσουμε την κλωστή στα 2. Οι μουλινέ κλωστές που έχεις στα χέρια σου είναι εξάκλωνες, αποτελούνται δηλαδή από 6 επιμέρους κλωστές. Αν κόψεις το κομμάτι που χρειάζεσαι και το χωρίσεις προσεκτικά στα 2, τότε θα μπορείς να δουλεύεις με λεπτότερη κλωστή κι έτσι και το κέντημά σου θα είναι πιο κομψό. Εγώ στο συγκεκριμένο κέντημα, χώρισα την 6κλωνη κλωστή στα 2 και κέντησα με τρίκλωνη. Το παρακάτω video με οδηγίες θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τι εννοώ :


Και τώρα, το καλύτερο. Ξεκινάμε το κέντημα! Στο παρακάτω video, μπορείς να δεις πώς γίνονται οι πιο δημοφιλείς βελονιές. Μπορείς να διαλέξεις εκείνες που σου φαίνονται πιο εύκολες και κατανοητές και να τις εξασκήσεις, εφαρμόζοντάς τις στο εργόχειρό σου.

Σημειώσεις από τη δασκάλα : 

    • Κάνουμε τις βελονιές μας εξωτερικά του σχεδίου. Για να σου δώσω ένα παράδειγμα, θυμάσαι που στο σχολείο μαθαίναμε να ζωγραφίζουμε μέσα από τις γραμμές; Εδώ ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Θέλουμε η βελόνα μας να τρυπάει το ύφασμα ακριβώς έξω από τη γραμμή του σχεδίου. Με αυτον τον τρόπο, καλύπτουμε το τυπωμένο σχέδιο και το εργόχειρό μας θα βγει πανέμορφο!
    • Στο συγκεκριμένο σχέδιο, εγώ έκανα πολλές διαφορετικές βελονιές για να δώσω διαφορετικές υφές στο σχέδιο. Πλακέ, πισωβελονιά, σχιστή και κομποβελονιά αλλά και αλυσίδα.

Όταν ολοκληρώσεις το εργόχειρό σου, θα χαρώ πάρα μα πάρα πολύ να το δω. Μη διστάσεις να μου στείλεις στο Instagram ή στο info@ashinyday.com 🙂

Κι αν σου άρεσε η ενασχόληση με το κέντημα και θέλεις να το πας ένα βήμα παραπέρα, μπορείς να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου και σε ένα άλλο σχέδιο από το ashinyday.com ή να γραφτείς στο επόμενο workshop για να μάθεις όλα τα μυστικά της τεχνικής και να βελτιώσεις τις δεξιότητές σου.

Σε ευχαριστώ πολύ που στηρίζεις το A Shiny Day! Καλές δημιουργίες!