Για να βρίσκεσαι εδώ, λογικά έχεις στα χέρια σου το kit κεντήματος σε βαμβακερή τσάντα κι είσαι έτοιμ@ να ξεκινήσεις να…ζωγραφίζεις με βελόνα και κλωστή!

Αυτό το kit κεντήματος είναι το best seller του A Shiny Day και νομίζω μπορείς να φανταστείς το γιατί. Είναι υπέροχο να μπορούμε να κεντάμε τα δικά μας ρούχα και αξεσουάρ και να τα διακοσμούμε με όμορφα σχέδια δίνοντάς τους κάτι από τον χαρακτήρα μας. Με αυτό το kit κεντήματος, απολαμβάνεις τη χαρά και τη χαλάρωση της διαδικασίας και στο τέλος θα έχεις στα χέρια σου μία τσάντα για τις βόλτες ή τα ψώνια σου πιο μοναδική από οτιδήποτε άλλο, αφού θα είναι μία τσάντα που έχεις κεντήσει εσύ, με τα χεράκια σου! 

Παρακάτω, θα βρεις χρήσιμες οδηγίες που θα σε βοηθήσουν να εξασκηθείς μόν@ σου στο κέντημα, ώστε να φτιάξεις το δικό σου διακοσμητικό εργόχειρο για το σπίτι. Για να μάθεις ακόμα περισσότερα μυστικά για το κέντημα, να κατανοήσεις πλήρως την τεχνική και να εξελίξεις τις δυνατότητές σου, δεν έχεις παρά να λάβεις μέρος στο επόμενο (διαδικτυακό ή δια ζώσης) σεμινάριο κεντήματος του A Shiny Day. Μείνε συντονισμέν@ στην παρέα μας και εγγράψου στο newsletter για να το μάθεις πρώτ@.

Συμβουλή : Πριν ξεκινήσεις το κέντημα, ρίξε μια ματιά σε όλην αυτήν τη σελίδα για να είσαι προετοιμασμέν@ για τα επόμενα βήματα.

Τι λες; Ξεκινάμε το κέντημα; 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να τελαρώσουμε το ύφασμα που θα κεντήσουμε. Το παρακάτω video με οδηγίες θα σε βοηθήσει να το κάνεις σωστά :


Ύστερα, επιλέγουμε με τι κλωστές θα κεντήσουμε. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μπορούμε να χωρίσουμε την κλωστή στα 2. Οι μουλινέ κλωστές που έχεις στα χέρια σου είναι εξάκλωνες, αποτελούνται δηλαδή από 6 επιμέρους κλωστές. Αν κόψεις το κομμάτι που χρειάζεσαι και το χωρίσεις προσεκτικά στα 2, τότε θα μπορείς να δουλεύεις με λεπτότερη κλωστή κι έτσι και το κέντημά σου θα είναι πιο κομψό. Εγώ στο συγκεκριμένο κέντημα, χώρισα την 6κλωνη κλωστή στα 2 και κέντησα με τρίκλωνη. Το παρακάτω video με οδηγίες θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τι εννοώ :


Και τώρα, το καλύτερο. Ξεκινάμε το κέντημα! Στο παρακάτω video, μπορείς να δεις πώς γίνονται οι πιο δημοφιλείς βελονιές. Μπορείς να διαλέξεις εκείνες που σου φαίνονται πιο εύκολες και κατανοητές και να τις εξασκήσεις, εφαρμόζοντάς τις στο εργόχειρό σου.

Σημειώσεις από τη δασκάλα : 

    • Κάνουμε τις βελονιές μας εξωτερικά του σχεδίου. Για να σου δώσω ένα παράδειγμα, θυμάσαι που στο σχολείο μαθαίναμε να ζωγραφίζουμε μέσα από τις γραμμές; Εδώ ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Θέλουμε η βελόνα μας να τρυπάει το ύφασμα ακριβώς έξω από τη γραμμή του σχεδίου. Με αυτον τον τρόπο, καλύπτουμε το τυπωμένο σχέδιο και το εργόχειρό μας θα βγει πανέμορφο!
    • Στο συγκεκριμένο σχέδιο, προτείνω την πλακέ/σατινέ βελονιά με τρίκλωνη κλωστή για πιο κομψό αποτέλεσμα ή εξάκλωνη κλωστή για πιο γρήγορο αποτέλεσμα.
    • Συμβουλή, επειδή πρόκειται για ένα χρηστικό αντικείμενο, είναι καλό να ασφαλίσουμε το πίσω μέρος του κεντήματός μας. Τι εννοώ; Ότι το πίσω μέρος του κεντήματος που θα έχει τους κόμπους, θα είναι το εσωτερικό μέρος της τσάντας μας. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι κινήσεις μας – κλειδιά που μπαίνουν, κινητά που βγαίνουν κλπ- μπορούν να τραυματίσουν το πίσω μέρος του κεντήματος. Και τι μπορούμε να κάνουμε γι’αυτό; Έχουμε 2 λύσεις : Η πρώτη, είναι να κόψουμε ένα κομμάτι υφάσματος παρόμοιου χρώματος με την τσάντα και να το κολλήσουμε με κόλλα υφάσματος στο πίσω μέρος του σχεδίου (αυτή είναι και η καλύτερη λύση). Η δεύτερη λύση είναι να βάλουμε μια λεπτή στρώση κόλλας βινυλίου με ένα πινελάκι, στο πίσω μέρος. Έτσι οι κλωστές θα κολλήσουν στην πίσω πλευρά του υφάσματος και δε θα επηρεάζονται από τις κινήσεις των αντικειμένων μέσα στην τσάντα.

Όταν ολοκληρώσεις το εργόχειρό σου, θα χαρώ πάρα μα πάρα πολύ να το δω. Μη διστάσεις να μου στείλεις στο Instagram ή στο info@ashinyday.com 🙂

Κι αν σου άρεσε η ενασχόληση με το κέντημα και θέλεις να το πας ένα βήμα παραπέρα, μπορείς να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου και σε ένα άλλο σχέδιο από το ashinyday.com ή να γραφτείς στο επόμενο workshop για να μάθεις όλα τα μυστικά της τεχνικής και να βελτιώσεις τις δεξιότητές σου.

Σε ευχαριστώ πολύ που στηρίζεις το A Shiny Day! Καλές δημιουργίες!