.

Για να βρίσκεσαι εδώ, λογικά έχεις στα χέρια σου το kit κεντήματος PLANT κι είσαι έτοιμ@ να ξεκινήσεις να…δημιουργείς με βελόνα και κλωστή!

Αυτό το σχέδιο είναι κατάλληλο για τα πρώτα σου βήματα, γιατί είναι μικρό, ολοκληρώνεται γρήγορα και εύκολα και είναι ο τέλειος τρόπος να κάνεις την πρώτη σου δοκιμή στο κέντημα.

Αυτό το σχέδιο, δεν είναι μόνο για τα πρώτα σου βήματα, είναι και για εσένα που λατρεύεις τα φυτά – όχι μόνο στην αληθινή τους μορφή, αλλά και ως έργα τέχνης. Και τώρα ήρθε η ώρα να φτιάξεις το δικό σου!

Παρακάτω, θα βρεις χρήσιμες οδηγίες που θα σε βοηθήσουν να εξασκηθείς μόν@ σου στο κέντημα, ώστε να φτιάξεις το δικό σου διακοσμητικό εργόχειρο για το σπίτι. Για να μάθεις ακόμα περισσότερα μυστικά για το κέντημα, να κατανοήσεις πλήρως την τεχνική και να εξελίξεις τις δυνατότητές σου, δεν έχεις παρά να λάβεις μέρος στο επόμενο (διαδικτυακό ή δια ζώσης) σεμινάριο κεντήματος του A Shiny Day. Μείνε συντονισμέν@ στην παρέα μας και εγγράψου στο newsletter για να το μάθεις πρώτ@.

Συμβουλή : Πριν ξεκινήσεις το κέντημα, ρίξε μια ματιά σε όλην αυτήν τη σελίδα για να είσαι προετοιμασμέν@ για τα επόμενα βήματα.

Τι λες; Ξεκινάμε το κέντημα; 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να τελαρώσουμε το ύφασμα που θα κεντήσουμε. Το παρακάτω video με οδηγίες θα σε βοηθήσει να το κάνεις σωστά :

Ύστερα, επιλέγουμε με τι κλωστές θα κεντήσουμε. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μπορούμε να χωρίσουμε την κλωστή στα 2. Οι μουλινέ κλωστές που έχεις στα χέρια σου είναι εξάκλωνες, αποτελούνται δηλαδή από 6 επιμέρους κλωστές. Αν κόψεις το κομμάτι που χρειάζεσαι και το χωρίσεις προσεκτικά στα 2, τότε θα μπορείς να δουλεύεις με λεπτότερη κλωστή κι έτσι και το κέντημά σου θα είναι πιο κομψό.

Και τώρα, το καλύτερο. Ξεκινάμε το κέντημα! Στο παρακάτω video, μπορείς να δεις πώς γίνονται οι πιο δημοφιλείς βελονιές. Μπορείς να διαλέξεις εκείνες που σου φαίνονται πιο εύκολες και κατανοητές και να τις εξασκήσεις, εφαρμόζοντάς τις στο εργόχειρό σου.

Σημειώσεις από τη δασκάλα : 

  • Κάνουμε τις βελονιές μας εξωτερικά του σχεδίου. Για να σου δώσω ένα παράδειγμα, θυμάσαι που στο σχολείο μαθαίναμε να ζωγραφίζουμε μέσα από τις γραμμές; Εδώ ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Θέλουμε η βελόνα μας να τρυπάει το ύφασμα ακριβώς έξω από τη γραμμή του σχεδίου. Με αυτον τον τρόπο, καλύπτουμε το τυπωμένο σχέδιο και το εργόχειρό μας θα βγει πανέμορφο!
  • Στο συγκεκριμένο σχέδιο, εγώ κέντησα όλο το σχέδιο με πλακέ. Στα φύλλα έκανα οριζόντια τις βελονιές μου και στη γλάστρα κάθετα, σε κάθε γραμμή ξεχωριστά.
  • Μπορείς να προσεγγίσεις το κέντημά σου όπως θέλεις εσύ. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιες βελονιές προτιμάς σε αυτήν σου την προσπάθεια. Μπορείς να προσθέσεις ακόμα και μερικά δικά σου στοιχεία εκτός του σχεδίου. Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις. Αυτό το εργόχειρο που κρατάς στα χέρια σου, θα είναι μια δική σου μικρή ιστορία.

Όταν ολοκληρώσεις το εργόχειρό σου, θα χαρώ πάρα μα πάρα πολύ να το δω. Μη διστάσεις να μου στείλεις στο Instagram ή στο info@ashinyday.com 🙂

Αν κάτι σε δυσκόλεψε, μην απογοητευτείς. Δώσε στον εαυτό σου το δικαίωμα να μάθει κάτι καινούριο και να κάνει και μερικά λαθάκια. Κι αν η ενασχόληση με το κέντημα σου κέντρισε το ενδιαφέρον και θέλεις να το πας ένα βήμα παραπέρα, μπορείς να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου και σε ένα άλλο σχέδιο από το ashinyday.com ή να γραφτείς στο επόμενο workshop για να μάθεις όλα τα μυστικά της τεχνικής και να βελτιώσεις τις δεξιότητές σου.

Είναι υπέροχο που έρχεσαι σε επαφή με τη δημιουργική πλευρά του εαυτού σου κι αυτό είναι που έχει σημασία!

Keep shining bright!

Αλεξάνδρα